Type Trauma’s

Een traumaloze jeugd bestaat niet. Het leven van onze kinderen ziet er misschien perfect uit bij ons thuis, maar als ouders weten we niet wat er allemaal gebeurt in ons ouderlijk huis. Ron Coleman, een van de meest bekende ex-schizofrenen van tegenwoordig, heeft bijvoorbeeld nooit aan zijn ouders verteld dat hij seksueel misbruikt werd door de pedofiele vicaris van de plaatselijke kerk.

Er zijn verschillende soorten trauma’s: emotioneel misbruik, fysiek misbruik, seksueel misbruik, sociaal trauma (bijvoorbeeld pesten op school), familietrauma (een van de meest voorkomende is een slechte scheiding gevolgd door een vreselijke nieuwe partner van vader en / of moeder ), milieutrauma, voedingstrauma, enz.

Video’s:

 1. Dit zijn de video en dia’s van Olga Runciman, voormalig schizofreen die de eerste “gekke” gecertificeerde psycholoog van Denemarken werd. Bekijk ze naast elkaar op uw scherm, zodat de lezing gemakkelijker te volgen is:
  1. https://www.youtube.com/watch?v=uPJWEO5FNts
  2. http://extendedroom.org/wp-content/uploads/2016/10/Sweden-Okt-2016.pdf
 2. Prof. Dr. John Read: kijk zij aan zij naar zijn lezing en zijn dia’s:
  1. https://www.youtube.com/watch?v=njeZJknNUjU
   Klik hier onder de naam John Read om zijn dia’s te bekijken, waarbij dia 20 over ‘cumulatieve soorten trauma’s, de belangrijkste is:
  2. http://extendedroom.org/en/scientific-symposium/
  3. John’s belangrijke dia # 20 komt uit de gegevens van dit artikel:
   1. https://academic.oup.com/schizophreniabulletin/article/34/1/193/1893161

Door de jaren heen, toen ik mijn zoon hielp, werden zowel Olga als John mijn vrienden. Dus, door te leren over trauma’s, zul je je realiseren dat “schizofrenie eigenlijk een gezonde reactie is op het onder ogen zien van krankzinnige omstandigheden”.